sâmbătă, 30 iunie 2012

Cartea nr 29

Cartea nr 29 " La Princesse Licorne"

O poveste foarte frumoasa ce se intinde pe parcursul a 5 istorioare.
Pe scurt. Era odata un regat ce se numea "regatul fara bucurie". Numele acestui regat era strans legat de un blestem ce spunea ca atat timp cat printul Victor va fi fericit si in regatul sau va fi fericire, iar cand printul va fi trist in regat va fi la fel.
Se incearca prin diverse mijloace (muzica, bufoni, etc) inveselirea printului insa era de scurta durata.
Nasa sa de botez ii propune sa isi aleaga o nevasta pentru a fi tot timpul fericit insa printul nu isi gaseste aleasa si ia decizia de a pleca in cautarea fericirii.
In alt regat traiau un rege si o regina foarte milostivi si buni la suflet. Intr-o zi ei gazduiesc si ingrijesc o batrana urata, bolnava si murdara de care fugea toata lumea. Cand s-a facut sanatoasa, batrana a cerut sa fie lasata sa isi aduca multumirea binevoitorilor sai, dar a cerut in schimb promisiunea acestora ca niciodata nu vor incerca sa ii afle secretul.
Batrana aducea zilnic reginei fructe incrustate cu pietre pretioase,.
Asa se face ca intr-o buna zi printesa Agathe ajunge pe langa casuta batranei si vede usa intredeschisa. Temandu-se sa nu fie ceva rau cu batrana intra .....si astfel afla secretul batranei care era o vrajitoare.
Vrajitoarea nu voia sa faca rau tocmai printesei, insa nici nu o putea lasa sa plece, fiindca aflase secretul sau.
Vrajitoarea o transforma pe printesa in licorn si ii spune ca va redeveni printesa doar atunci cand un print o va lua de sotie......
Ma lungesc cam mult cu povestea :D In final se intalnesc cei doi si dupa multe alte peripetii ajung sa se casatoreasca si sa salveze si regatul printului de la tristete vesnica.

Activitate - Carticica este o achizitie noua si a venit impreuna cu planul palatului. Deci am asamblat piesele si ne-am jucat cu personajele.

Ca si concluzie : - sa fim indrazneti si cutezatori, daca ne dorim mai mult atunci sa facem tot posibilul sa obtinem ceea ce ne dorim, de ce sa ne multumim cu putin daca putem face mai mult.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu